15 Haziran 2012 Cuma

Nikon D600 DSLR Fotoğraf Makinesi ÇIKTI – ÇIKIYOR!


Aylardır dönen söylentiler bir bir gerçeğe dönüştü; Nikon üst üste acımasızca yeni modeller piyasaya sürdü.. Son numaraları ise benim de almayı planladığım D600! Artık herkes sabırsızlıkla bekliyor bu çıkacak orası belli gibi. Çıkacağı tarih ise eylül 2012 Photokina Fuarından önce. 
FİYATI 1500 Amerikan Doları olacakmış.


YAZININ ve FOTOĞRAFLARIN KAYNAĞI NIKON RUMORS SİTESİDİR…



Olmamış işleri yazmak bana göre değil. Ancak bende açıkçası pek çok insan gibi sabırsızlıkla bu kamerayı beklediğimden, fotoğrafı sızınca piyasaya artık iki kelam edeyim dedim.
Söylenen Özellikler;
Kamera FX olacak şahane. Gövdesinde netleme motoru olacak. (Bir ara gövde de fokus olmayacak dendi hepimiz çok korktuk, şükür ki öyle bir durum yok) 24,7 mp! Ne diyim ki? baya iyi. Yine Nikon’umuzun son dönemde kameralarda film çekimini ilerletme hassasiyeti anlaşılıyor. Kilosu 760 gram; hafif değil. Gövde hava koşullarına dayanıklı olacak. Yalnız dial tekerleğine bakarsanız; u1 u2 modlarının yanında bir “scene” modu var. Normalde bu seviyede bir cihazda bunların ne işi var orada anlamadım. O biraz canımı sıktı. Sanki bir şeyler eksik olacakmış ve FX olmasına rağmen daha amatörce bir cihaz gelecek endişesi giriyor içime. Bu endişe esas d400 ün çıkacağı ve DX olup daha pahalı olacağı söylentisini okumamla başlamıştı. (zaten hali hazırda bu tartışma sürüyor; DX pahalı neden insanlar FX e tercih etsinki? bir kaç sebebi var kabul ama yetmez!) Kameraya dikkat edince biraz çekincem arttı. Umarım hayal kırıklığına uğramayız.
haydi bakalım…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder