28 Kasım 2011 Pazartesi

Nikon 85mm f/1.8D f1.8 d İnceleme Analiz Review

UYARI: objektif hakkında yapacağım yorumlar testlere, rakamlara dayanmaktan ziyade kendi şahsi görüşlerimdir. Dileyenler MTF chartlara ya da detaylı incelemelere başka kaynaklardan bakabilirler.





Uzun bir zamandır kullanmak istediğim nikon 85mm f1.8D objektifi sonunda aldım. Hani hayran kaldığımız netlikte, keskinlikte fotoğraflar vardır ya işte onların arkasındaki güç bu lens! Baştan yazmam da fayda var tüm testleri birinciliklerle bitirmiş bu objektif; bozulma (distortion) neredeyse yok, ışığa karşı çekimlerde inanılmaz başarılı, 1.8 diyaframda dahi süper, bokeh desen harika!

Buyurun videosu; (aynı zamanda 50mm ile kıyası da var!)

Bu objektifin esas görevi portre çekimleri. Bunun yanında popular photography dergisi bir sayısında bu objektifin (özellikle f1.4 ünün) spor çekimlerinde kullanılabileceğini, hatta çok da başarılı olduğunu anlatıyordu. f1.8 olunca ve de 85mm tele yi eklerseniz hakikaten akla çok uygun. Fakat elbette ki bendeniz objektifimi alıp Pazar günü yürüyüşe çıktım “bakalım tak gez lensi olabilir mi diye?” maalesef olacak gibi durmuyor. Manzara için dar açı, insan çekmek için biraz yaklaşmak gerekiyor ama D lens olduğundan vıjt vıjt netleme sesi dikkat çekiyor. Ama obje vs çekecekseniz; olur. Fakat ben o şekilde kullanacağımı sanmıyorum.


aşağıdaki linkte fikir vermesi açısından objektifle stüdyomda çektiğim bir kaç fotoğraf ve sokakta çektiğim bir kaç portre var. stüdyo çekimleri 100 iso da tripod ve uzaktan kumanda ile f5.6 da çekildi. 
http://www.flickr.com/photos/srvmusti/sets/72157628176936177/

Artıları : hızlı netleme – küçük – hafif – sağlam – dayanıklı

Eksileri: kullanım alanı kısıtlı – parasoleyi vidalı hızlıca takılmıyor

Kullanım alanları : portre portre portre! Spor çekimleri – düşük ışık

SONUÇ : objektifi almaya niyetliyseniz zaten alırsınız! Amacı belli kalitesi ortada. 85mm F1.4 olanların fiyatı da açık ara fazla! Alacaksınız yapacak bir şey yok :) ama şunu garanti edebilirim aldıktan sonra pişman olmayacaksınız; göreceğiniz kalite sizi şaşırtacak! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder