12 Kasım 2011 Cumartesi

Ölümsüzler : tanrıların savaşı Immortals (2011) 3D 3 boyutlu film eleştirisi

11.11.2011 de vizyona girdiği günün gecesi seansı. Salon beklediğimden dolu. Film uzun 110 dakika, güzel.


Konusu: Kral Hyperion, Epirus yayını bulup Titanları uyandırmak ister. Theseus adlı kahramanımız Hyperiona karşı direnir.


Kısa Kısa..


300 Spartalıların yapımcıları ve The Cell (hücre) filminin yönetmeninden. Renkler, tonlar, animasyonlar vs andırıyor 300'ü. Fakat Spartalılardaki gibi sert savaş sahneleri, gelişmiş savaşcı vücutları yok! 300 apayrı bir filmdi!




Uzun bir film. doya doya 3 boyut izleyeceksiniz. hatta bu 3d bir zaman sonra oldukça normal geliyor. Tavsiyem arada 1 dakika gözlüğü çıkarın sonra tekrar takın ki 3d izlediğinizi unutmayın.


Animasyon ağırlıklı; dağlat,tepeler .. Sanıyorum 3 boyut, animasyon filmlerde daha kuvvetli ortaya çıkıyor!


İlham tamamen mitolojik bir öyküden alınmış. Zaten tapınaklar, saraylar baş döndürücü sahneler var. Özellikle kahinlerin dua sahneleri bence çok etkileyici. Filmin başında, size lazım olacak mitolojik bilgiyi de anlatıcı veriyor.


Savaş, kavga, dövüş var ama çok önde değil fakat VAR. Mistik bir hava ağırlıklı filmde.


Ahım şahım bir oyunculuk yok. Mickey Rourke kral Hyperion rolünde o bile arada kaynıyor. zaten bu tip yarı animasyon yarı normal film tadındaki yapıtlarda ben çok öne çıkan, kuvvetli bir oyunculuk görmedim. Çizgi roman gibi gidiyor. Oyunculuktan ziyade konu, hareket ve görsel şölene para veriyoruz.


SONUÇ : Mitolojik esinlenmeli filmleri seviyorsanız kesinlikle sıkılmadan izleyeceksiniz. Kaçırmayın. Biraz hayal dünyası, biraz gerçek biraz efsane, biraz fantezi karışımı filmleri seviyorsanız sakın kaçırmayın. Eğer sevmiyorsanız sakın gitmeyin sıkılırsınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder