18 Şubat 2012 Cumartesi

YENİ Tokina 11-16mm f2.8 AT-X 116 PRO DX Ⅱ – MART 2012′de ÇIKIYOR!

Merhabalar
Benim blogun gitgide objektif dedikodularına dönüştüğü kanaatine varmak üzereyim. :) Ama Tokina o çok sevdiğimiz 11-16 f2.8 in yeni versiyonunu ÇIKARIYORMUŞ! nasıl yazmam?
Şu anda okuduğum kadarıyla Nikon Bayoneti, Mart 2012 de çıkacakmış. Elbette ki bazı yeniliklerle; kendinde otofokus motoru olacak; (d5100 d3100 oto fokus yapabilecek artık), aspherical elemanlar eklenmiş, sessiz netleme var. Yalnız kronik Chromatic Aberration’a (renk sapmasına) çare bulmuşlar mı tam belli değil, fakat DAHA İYİ YAPTIK DİYORLAR (Japoncadan hem türkçe hem ingilizce hem ispanyolca hem de Hollandacaya çevirtip baktım. Google translate'e göre ortak nokta çıkarımım bu!) Çünkü ne olacağını, nasıl olduğunu pek bilen yok! Öte yandan MTF tablolarını inceledim. Bir şeyler kaçırmadıysam, ikisi de aynı duruyor! Buyurun aşağıda Tokina Japonya linki var! İngilizce sitesinde henüz esamesi okunmuyor ancak Japonya sitesinde sabit.
http://www.tokina.co.jp/camera-lenses/wide-lenses/at-x-116-pro-dx-2.html 


Fiyat konusu biraz enteresan; 90,000 yen = 1138 USD deniyor. Ancak şu anki ABD fiyatı 660USD! Fark büyük gözüküyor. Bakalım belki Amerika satış fiyatı Japonya'dan farklı olur. Göreceğiz..
Cümleten Hayırlı olsun …. :)
www.saaton.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder