26 Mart 2011 Cumartesi

barcelona barselona gezi notları tavsiyeler nerede yenir ne yapılır? campnou ramblas gaudi..



Charleroi havalimanındayım. Ryan Air’le Barcelona”ya gideceğim. Uçağım Girona havaalanına inecek.   Yolculuk birbuçuk saat sürdü. İndik ve inanılmaz bir yağmur. Kıştayız fakat barselona iklimi tabii akdeniz ılık ve yoğun yağışlı. Koşarak bizi barcelonaya götürecek otobüse yetişiyoruz saatlerden gecenin 11”i !

Barcelona otobüs terminaline gelişimiz 1 saat 20 dakika sürüyor. Normali buymuş Girona’dan. Yağmur hafiflemiş bavullarımızı bekliyoruz. Fakat şanssızlık son model otobüsümüzün bagaj kapakları açılmamakta! 45 dakika bekliyoruz bunun için ama sonunda tamamdır! Artık barcelonadayım!






Peşinen fikrim: GİDİN!








Bulacağınız çok önemli iki şey var barselona’da; mimari ve gençlik!

Barselona”nın mimariye olan hassasiyeti (bilemiyorum tüm ispanya böyle mi) beni çok etkiledi. Her yer görkemli apartmanlarla, durup incelenmesi gereken yapılarla dolu. En ufak bir eserde bile ince bir zevk var! Gaudi”nin evleri görülmeli; tabii ki henüz bitmemiş eseri sagra da familia. Muhakkak gezilmeli.  Özellikle gaudi hakkında biraz bilgi edinirseniz gitmeden çok işinize yarar. unutmadan biraz da Miro hakkında okumalısınız!

Sanırım yaş sınırı 30  ya da barselona sizi 30 dan büyük göstermeyen bir ayna !  inanılmaz özgür bir yer ; kimi futbol oynarken kimi kahvesini içiyor kimi sokakta sohbet ediyor. Yoğun bir gay nüfus var. Bu da barselonadaki özgürlüğün önemli bir göstergesi.
Hızlıca gidilecek yerleri arka arkaya yazıyorum;

las Ramblas; bir başı iskele kristof kolombun amerikayı gösteren heykeli bir başıysa pl. De catalunya! Orada yürüyün pl. De catalunyaya giderken solda harika bir Pazar var gezin akşamüstü! Taze meyveleri yiyin ucuza  bu cadde şahane yürüyün yürüyün!

las ramblas videosu



Tibidabo: pl. De catalunya da turist info var ama ona gerek olmadan anlatıyorum; catalunyanın karşı köşesinden kalkan otobüse binin son durak tibidabo! YOLCULUK 40 dakika sürüyor. Önce muhteşem kiliseyi gezin sonra da tüm barselonayı izleyin!
TIBIDABO

Park güell.. şanslıydım ki Pazar günü gittim! Her yer karnaval havasında.  Meydanına gidin ve canlı performans izleyin; ispanyol gitar şovu da olabilir flamenkoda ya da latin dansları ve ezgileri! J
Barri gotik: bu daracık gotik tarzdaki sokaklarda yürüyüp kaybolmadan gelmeyin! Walla çok kızarım J hemen ramblasın arka sokakları.




CAMPNOU BARCELONA


Campnou…  sadece fotoya bakın ve nasıl gitmem deyin! Müzesi dahil tüm seyahat 19€ ! soyunma odaları vs anlatılamaz bir duygu! Amerika, Eyfel kulesi ve ardından benim için 3. En etkileyici durum sanırım!
campnou VİDEO




BARRİ GOTİC : daracık labirentimsi sokaklarda kaybolun biraz :) buyurun videosu altta; önce pazar sonra da gotik mahalle




Tabiiki LA sagrada familia ve gaudi nin evleri unutmadan bir de arc de triumfe görülmeli..

LA SAGRADA FAMILIA & PARK GUELL VIDEOSU




  


Sokaklarda amerikalı turistler yoğunlukta şaşırmayın. Kesinlikle tapas yemeli 

zumo içmelisiniz. Tapas bizdeki meze gibi her yer tapas; (bir kadeh atıp tapası yiyorsunuz ve devam ;) fiyatlar normal yalnız fazla küçük hediye (souvenir) çeşidi bulamadım o beni üzdü. Hava sıcacık yalnız kışın yağmurlu onu öğrendim! (son gün 6 saat yağmur yağdı sağanak aralıksız odada hapis kaldık. herkes ingilizce konuşuyor sıkıntı yok tursitik bölgelerde ama biraz uzaklaşırsanız merkezden biraz ispanyolca lazım. Barcelona gayet güvenli bir şehir. Barcelona da ramblas civarında bir otel deyseniz konum harika demektir fakat metronun ulaştığı her yer güzel derim. unutmADan katalanlar gece yaşamayı çok seviyorlar harika bir gece hayatı var hazırlıklı olun!

Barselona katalan unutmayın! 

Gidin görün kaçar mı ? kaçmaz!




BARSELONA FOTOLAR




kristof kolomb heykeli
la sagrada familia


mimari ispanya
arc de triumf


miro ve las ramblas
playas de barcelona barselona sahil
barrı gotic

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder