20 Temmuz 2011 Çarşamba

Battery Grip Nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Nikon MB-D10 analiz


nikon mb-d10 muadili battery grip analizi
Battery grip fotoğraf makinesine pil yardımıyla fazladan güç vermeye yarayan aparattır. Burada Nikon MB-D10 muadili battery gribimi göstererek, hem battery grip nedir ne işe yarar, hem de nikon mb-d10 hakkında fikirlerimi yazacağım.











MB-D10

Nikon MB-D10 d300, d300s ve d700 ile uyumlu griptir. Üzerinde kamera açma-kapama, dikey deklanjör, enstantane ve diyafram ayarı ve de kursor kontrol var! yani dikey tutarken herşey elinizin altında. buyurun MB-D10 muadili grip d300s ile!

Videoda da anlattıoğım gibi MB-D10 yanında 1tane  EN-EL3e pil yuvası, 1 tane 8 kalem pil yuvası, bir tane de EN-EL4 or EN-EL4A yuvasıyla geliyor. en-el4 kullanmadım ama okudum, oldukça uzun gidiyormuş ve 8fps çekim yapıyor bu pili ile. Öte yandan 8 AA kalem pil ile de 8 fps ye çıkıyor. En-el3e ile 7.7 fps! Kameraya tripo dyerleştirir gibi yerleştiriyorsunuz. Cihazı açınca o zaten görüyor ve menüsüne girip, gribin ayarlarını yapıyorsunuz! (korkmayın basit, menü sizi yönlendiriyor zaten. dileyen olursa bana yazsın menü ayarlarını da anlatırım)


BATTERY GRİP NEDİR? NE İŞE YARAR?

Esas amacı kameraya extra güç sağlamaktır. Benim kullanım amacım ise diğer pekçokları gibi gribin sağladığı kamerayı tutuş kolaylığı! özellikle portre çekerken inanılmaz faydalı! oturuyor ele. Kimileri de sadece görüntüsünü sevdikleri için battery grib kullanıyorlar; haksız da sayılmazlar kamera grible çok hoş ve sofistike duruyor. Battery Gripin bir yararı daha var; cihazı tripoda tak-çıkar altının zedelenmesini engelliyor!


SONUÇ:    BENCE GÜZEL VE GEREKLİ BİR ALET, DÜŞÜNÜYORSANIZ ALIN! ANCAK UNUTMAYIN Kİ BATTERY GRİB KAMERAYA GÖRE DEĞİŞEBİLİR ONA DİKKAT ETMELİSİNİZ; makineniz hangi model grible çalışıyor muhakkak bakın! Yalnız içinde pil varken kamerayı ağırlaştırıyor grib bunu bilin. Unutmadan bir de Grible kullanacaksanız ona göre bir kılıf (case) alın; yoksa benim gibi tak-çıkar, sıkıyor insanı bir zaman sonra! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder