16 Şubat 2013 Cumartesi

Nikon D7100 Çıktı Çıkıyor : 19 Şubat’ta Piyasa da..



Bu yazıya nasıl girsem düşündüm taşındım bulamadım. Bu sene Nikon'un özellikle DX fotoğraf makinelerine ve objektiflerine özel ayar yapacağını duyumlardan almıştık; d3200 - d5200 geçen haftalarda tanıtılan aynasız kameralardan sonra bu sefer de pek çok kişinin heyecan ve merakla beklediği, Nikon'un en performanslı modellerinden biri olan DX Nikon D7000 fotoğraf makinesinin yerini dolduracak değerli arkadaşımız Nikon D7100 19 Şubat 2013 günü Nikon Firmasının planlı basın açıklamasıyla piyasalara duyurulacakmış... Denen o!  Henüz neye benzeyecek ne olacak bilemiyoruz. Fotoğraf vs görmedim; tek verilen bilgi Nikon D7100 özelliklerinin 24MP sensör ve 100-6400 ISO olduğu yönünde.


1bannerkonu


ee sen ne diyorsun, nikon d7100 nasıl olacak diye sorarsanız..
Hiç konuşmasam daha iyi. Nikon D5200 hakkındaki müthiş heyecansızlığımı ve ilgisizliğimi o konuyu okuyanlara hissettirmişimdir belki; ama bana bu Nİkon kullanıcılarına ayıp olarak gözüküyor. Müslüm Gürses bile, bu sıklıkta kaset çıkarmıyordu. Teknoloji daha ileri; daha kaliteli görüntü tamam ama belli aralıklarla çıkarsalar daha iyi olacak; insan geçen sene almış d7000 d5100 d3100 hop bu sene onlar eskidi bak bunu al diyorsun. Bence hoş değil.

Neyse; işin bencesi; nikon d7100 daha iyi video performansı, daha iyi iso düşük ışık low light performansı, daha hızlı oto-fokus, daha iyi dinamik alan vs.. :) Test sonuçlarına göre muhtemelen acayip bir fotoğraf makinesi ortaya çıkacaktır. Galiba SONUÇTA EN BÜYÜK FAYDASI Nikon D600 fiyatını aşağıya çekecek, düşürecektir.  Onun da sensöründeki toz problemi ne oldu acaba? Nİcedir bıraktık kendi haline bakmadık. Bakalım yeni parti nikon d600 lerde bu sorun 
çözülmüş mü...


banndserkonu


Velhasıl güzel en güzel makine olacak; diğer halen daha çok çok güzel hatta sıfır alınabilir fotoğraf makinelerinin fiyatı düşecek, dolayısıyla onlarda cidden düşünülebilinir; çünkü harikalar. Zaten Nikon D7100 fotoğraf makinesinin bırakın Türkiye'ye gelişini, Amerika'da piyasaya sürülmesi bile bir kaç ay alır gibi geliyor bana. Çünkü eskilerin fiyatını aşağıya çekip satmayı denerler vs önce.. Falan filan..
Ama özellikle bu sene son zamanlarda düşüncem şu; teknolojiye kendimi çok kaptırdım; o yeni bu eski, o şu, bu bu.. ama o hikayeyi yaratan bizleriz. En iyisi biraz daha fotoğraf çekelim; kendimizi geliştirelim.. Bunun için cep telefonu bile, yeri geliyor yetiyor unutmayalım.
Bakalım Gerçek mi yoksa rivayetten mi ibaret kalacak.. Haftaya göreceğiz.. 
kaynak Nikon Rumors

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder