16 Şubat 2011 Çarşamba

Nikon AF-S Nikkor 35mm f/1.8G DX Lens objektif kutusunu açma ve yorumlar!

UYARI: objektif hakkında yapacağım yorumlar testlere, rakamlara dayanmaktan ziyade kendi şahsi görüşlerimdir. Dileyenler MTF chartlara ya da detaylı incelemelere başka kaynaklardan bakabilirler!


1bannerkonu

ARKADAŞLAR ELİMDE SIFIR DENECEK KONDÜSYONDA BİR ADET 35mm OBJEKTİF VAR. KUTUSUNDA AKSESUARLARIYLA İKİNCİ EL NiKON 35mm SATILIK: FİYATI 500 tl dir. İlgilenen arkadaşlar:
srvmusti@hotmail.com   veya
musti @saaton.com      maillerimle bana ulaşabilirler.

50mm yazımda yazdığım üzere geçen hafta cuma günü öğleden sonra objektifim geldi!
                  BUYRUN KUTUSUNU BERABER AÇALIM;
50mmbaner
 
35 mm tercih etme sebebim çok açık; 50mm nin DX deki alternatifi 35mm! 52.5 mm lik FX açısı vererek DX fotoğraf makinelerimizi şenlendirir! Bu objektif dünyada çok rağbet gördü; hatta Nikon'un 40mm yi bile çıkarmasını bunun popülaritesine bağlayan çok sayıda yorumcu var. Bakalım benim bu objektifle aramda neler geçmiş....
GÖRÜNTÜSÜ  İLK İZLENİMLER NETLEME HIZI
Küçük ve hafif ! daha fazla konuşacak bir durum yok! bu da onu üstünleştiren bir özellik. 52mm filtre çapı var. 50mm f1.8d vs 50mm f1.4d ile aynı çap. Güzel. Netleme hızlı fevkalade; sıkıntı yok. Parasoleyi zaten objektifle birlikte geliyor.

DETAYLAR

Objektif test sonuçlarına göre  f1.8 de gayet kullanılabilir keza kullanıyorum da. Ancak normalde mümkün mertebe f5.6 ile f8 de kullanmaya çalışıyorum, f11 den sonra diffraction başlıyor. Renk sapması (CA) biraz göze batan şekilde maalesef ancak aydınlık oda ile o da sıkıntı değil. Bozulma (Distortion) kısmı da kolay halledilebilir. ÇOK KESKİN! Jilet gibi çekiyor!  Çok tatlı bokeh yapıyor...

KİMLER İÇİN?

Açıkçası herkes için; şu an karşımda eski makinem Praktica BMS duruyor üzerinde 50mm var :) varın siz düşünün. Bu objektif olmazsa olmaz! fazla söze ne hacet! Eskiden full frame makinelerde sadece 50mm vardı. Bunu asla unutmayalım ve her seyahatte bizlere yeterdi..  Bunu unutmamak lazım. Bu objektif her anlamda hem fiyat hem performans fotoğraf iler haşır-neşir olan bir kişiye bence lazım. Yalnız bir handikapı; DX objektiftir. Full Format makineye geçince yanlarda kararma yapar. O zamanda satarsınız. Onun haricinde 10 üzerinden 10!


ARTILARI : fiyat - ufak - hafif - f1.8 - hızlı netleme - keskin - güzel bokeh

EKSİLERİ : renk sapması ve distortion (büyük problem değil yine de belirteyim) DX format (birgün fx e geçerseniz satmanız gerekir)

KULLANIM ALANLARI : genel amaçlı - portre - manzara - tak-gez olması anlaşılır


1bannerkonu


SONUÇ ve HATIRLATMA

Almayı düşünüyorsanız alın. DX kameranızı satana kadar da satmayın! çok güzel uygun fiyatlı keskin hızlı bir objektif.
 Bir de 35mm f/2 D modeli var. Gövdede netleme motoru olan makinelerle oto fokus yapabilen; eğer ileride FX makineye geçerim diyorsanız o da düşünülebilinir. Ancak onu bulması biraz daha zor ve d5100 d3200 d5000 vs otofokus yapmaz!
nikon 35mm f1.8 G lens kutusu inceleme analiz resimler
nikon 35mm f1.8 G lens kutusu inceleme analiz resimler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder