4 Ocak 2013 Cuma

Anna Karenina 2012 Keira Knightley - Jude Law Film Eleştrisi

Dans sahnesi harika olmuş.. kitaptakini çeksem bu kadar hayal ederim. Aslında kafam da karışık bu konuda acaba kitabı nasıl anlatmış mı diye baksam yoksa bu bağımsız bir film diye mi? gerçekten buna karar vermek zor. Çünkü çıkış noktası klasik bir kitabı anlatmak. Bu kadar ağır bir yükün altına giriyorsanız, ağır eleştirilere de hazır olmak lazım. 

 Tiyatral hava var; sahne değişen dekorlar. ilginç olmuş altta fragmanda da var zaten film öyle devam ediyor;

 

 BAzı sahnelerde Soft filtre kullanılmış, çok da hoşuma gitti inanın çok güzel olmuş.. 

 Film sanki kitabı okuyanların hayalgücünü zenginleştirip, olayları gözlerinin önüne getirmekte yardımcı olmak için yapılımş. Kitabın çok gerisinde. Kıyaslamam bile. Mesela Levinin evi, salon sahneleri ve özellikle de levin ve kitinin kelime oyunu sahnesini kafamda çok net şekillendirdi film.

 Keira Knightley'in performansını beğenmedim. Üzgünüm zaten ilk duyduğumdan beri hiçbir kadınsı yönü olmayan bu arkadaşın neden bu role alındığını da anlamış değilim.

Kitiyi oynayan alicia vikander bence gecenin Jude Law'dan sonra elbette ki en göze çarpan ismi. Devleşme şansını kaçırmış. Bana kalırsa bu tarihi fırsatı kaçırma nedeni ise oyunculuğundan ziyade özellikle bunalımdaki zamanlarını, Vronski'den sonraki çöküşünü makyaj ve kendisine gerekli zamanın ayrılmamasından kaynaklanıyor. Jude Law zaten şahane. Vronski de bence normal oynamış. 

 Büyük eserlerin filmi çok sağlıklı olmuyor. yine de adamlar başarılı yapmışlar diyebilirim. verebileceğini hızlıca vermiş, ama levin ile kitiye kitaba sadık kalarak biraz daha zaman ayırmalıymış. Bazı detayları veriyor, çarpıcı ama kitabı okumayan asla anlayamaz. çünkü devamı zaman darlığından gelmiyor 

 BUNLAR BEYİN FIRTINASIDIR.. DEVAMINI YAZACAĞIM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder